divendres, 5 d’abril del 2019

POP-ROCK DELS 90

SAU

Sau fou un dels grups catalans de més èxit dels anys 90. Sau va ser, també, un dels pioners del rock català. El llegat que Sau ens ha deixat són deu discos d’estudi i un munt de cançons que tota una generació no oblidarà mai. El Boig per tu de Sau és la cançó més radiada de la història del nostre país.



Format per Pep Sala, Carles Sabater i Joan Capdevila. L'any 1986, Pep Sala i Carles Sabater van compartir escenari per primer cop. Junts van interpretar el tema Take it to the límit, dels Eagles.
Enmig del públic, en Pep hi tenia un amic especial, en Joan Capdevila. Aquell dia, en Pep li va presentar a en Carles, així que, d’alguna manera, va ser a partir d'aquell moment quan es va començar a donar forma als inicis de Sau. 



Tot i que els seus coneixements musicals eren nuls, el 2 d’agost de 1986, en Joan Capdevila es va integrar a les trobades entre en Pep i en Carles (ells dos ja feia més de mig any que treballaven junts), en les quals en Carles cantava i en Pep tocava cançons amb el seu piano. Al cap d'un temps d'anar composant diverses cançons es va afegir un nou membre al grup, en Carles Oliver (Charlie), alumne de bateria d'en Pep. Després d'aquesta última incorporació van començar a gravar la seva primera maqueta, que constava de quatre cançons.

Un cop acabada la maqueta van començar a buscar un lloc d'assaig més oficial ja que cada cop eren més. Una nova incorporació, la del baixista Josep Sánchez (Pep), va fer que el grup finalment decidís anar-se'n a viure tots junts a una casa de colònies "Les Tallades". Un cop instal·lats a la casa en Pep va portar qui seria l'últim membre a unir-se al grup: en Ramon Altimir, que es va convertir en el teclat del grup. Així és com es va tancar el grup i va començar l'aventura.





El 29 de gener de 1988 van publicar el seu primer àlbum "No puc deixar de fumar". D'aquest disc l'única cançó que va tenir més ressò fou "Sense Estil", que va guanyar diversos premis i va rebre bones crítiques.





En aquell mateix any el 11 de març van fer el seu primer concert com a grup a la Sala Roc de Vic.


A partir d'aquí el grup va anar guanyant seguidors i es va anar donant a conèixer.


Van treure un nou àlbum "Per la porta de Servei", i poc després d'haver-lo tret van tenir un petit contratemps, ja que en Charlie va haver de marxar a la mili i per tant van haver de substituir-lo per Joan Molina. Gràcies a aquest nou àlbum van poder fer concerts a altres llocs fora de la comarca osonenca i van compartir amb altres artistes coneguts del moment com Santtraït o Sopa de Cabra.


El grup ha acabat publicant en total 12 àlbums. D'entre tots cal destacar l'àlbum "Quina nit!" que fou l'àlbum que va ajudar a pujar al èxit de música catalana. En aquest àlbum s'hi recull el que ha estat el gran "hit" de Sau: "Boig per tu".





En l'actualitat Sau es manté inactiu des de l'any en que un dels cofundadors i principal cantant del grup va morir.


Tot i així Sau ha deixat un llarg recull de temes, àlbums, gires i concerts que han fet emocionar a tota Catalunya durant molts anys.





2 comentaris: